Maak kennis met de gezichten achter Dental Friends

“Een bredere blik versterkt aantrekkelijk partnerschap”

Toen hij in 2014 Dental Bauer Nederland oprichtte, kon Bart Vissinga niet vermoeden welke rol zijn bedrijf in de Nederlandse tandheelkunde zou gaan vervullen. “Onze kracht? We zijn vooral benieuwd naar het primaire proces van de klant, denken verder dan alleen equipment. Die brede blik stelt ons in staat om een betere partner voor onze relaties te zijn. Dat werkt: we zijn inmiddels niet meer zo makkelijk weg te denken uit de markt.

Het netwerk van Dental Friends sluit aan op onze kernvisie: zo’n ontspannen setting maakt het makkelijker om elkaar te leren kennen én begrijpen. Bovendien krijg je veel meer de gelegenheid om kennis te delen, dat spreekt ons eveneens aan. Dit netwerk komt de samenwerking in de tandheelkunde beslist ten goede.”

directeur Dental Bauer Nederland

Bart Vissinga

“De filosofie van Dental Friends sluit mooi aan op onze denkwijze”

“De vraag ‘wat kun je van elkaar verwachten’ is het uitgangspunt van ons handelen bij Excent Tandtechniek. Daartoe vinden we belangrijk dat de juiste mensen elkaar goed kennen. Degene die een werkstuk maakt, moet nadrukkelijk weten wat de tandarts daarmee voor ogen heeft. Omgekeerd moet de tandarts op de hoogte zijn van de expertise van de tandtechnicus. Voor de optimale vormgeving van die samenwerking gaan we heel ver, van zorgvuldige intakegesprekken bij nieuwe relaties tot continu educatie, in- en extern. Zo lukt het ons om, met onze 32 vestigingen in Nederland, op lokaal niveau de gewenste verbindingen te maken.

Die denkwijze sluit heel mooi aan op de uitgangspunten van Dental Friends: elkaar in een leuke sfeer beter leren kennen en op ontspannen wijze de relatie versterken. Ik geniet ervan om zo met mensen om te gaan, dat gaat in dit netwerk zeker lukken.”

commercieel Manager Excent Tandtechniek

Michiel van Limburgh

"Transparantie staat hoog in ons vaandel”

“Open en eerlijk: het zijn twee belangrijke eigenschappen die onze dienstverlening karakteriseren. Dat geldt tevens voor het persoonlijke contact dat we met al onze klanten hebben. De lijnen zijn kort en onze mentaliteit gaat verder dan ‘9 tot 5’. We stáán voor onze kwaliteit, maar durven het ook te zeggen als we ergens over twijfelen. Het belang van de klant staat immers altijd voorop.

Ik geloof oprecht in de kracht van samenwerken, ‘als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen’. Het netwerk van Dental Friends biedt die kans en bestaat bovendien uit een aangename groep mensen, waar ieder zichzelf kan zijn. Deze Friends hebben potentie, we gaan ongetwijfeld samen mooie doelen bereiken.”

eigenaar van Karssen Financieel

Onno Karssen

“Wij brengen de glimlach in de praktijk”

“Om onze zorgverlening optimaal te laten aansluiten op de wensen van de klant, is zorgvuldig luisteren essentieel. Daarom probeer ik zo veel mogelijk buiten te werken, met de accountmanagers of rechtstreeks met onze klanten. Het is fantastisch om samen gesprekken te voeren en aansluitend – waar mogelijk - aanpassingen te kunnen doorvoeren in onze processen. Doordat wij veel ondersteunende werkzaamheden overnemen, kunnen de zorgverleners zich concentreren op het leveren van zorg. Zo brengen wij de glimlach in de praktijk.

Dental Friends is met name opgezet om de connectie tussen ondernemers, ZZP’ers en studenten te versterken. Niet primair om kennis uit te wisselen, het is vooral leuk om elkaar in steeds wisselende settings te ontmoeten. Ik kijk met veel plezier terug op bijeenkomsten zoals de ‘Haringparty’ of ‘Snertweer’. De komende jaren zullen we dergelijke Dental Friends-events uitbreiden en daarmee zorgdragen voor verbinding in de mondzorgmarkt.”

commercieel/operationeel directeur Infomedics

Sander van Boxmeer

“Wederzijds respect is de basis voor elke vruchtbare samenwerking”

“Dat onze passie binnen de Vitalis Mondzorg Groep bij de tandheelkunde ligt, is niet verwonderlijk. Ons vakgebied wordt immers in hoge mate gekenmerkt door betrokkenheid, zorg met hart en ziel en een positieve instelling. Dat maakt ondernemen in de tandheelkunde voor mij erg leuk en heeft ertoe geleid dat ik er in diverse disciplines actief in ben: management, educatie, B2B en als intermediair. Eerlijkheid vormt daarbij de basis voor elke vruchtbare samenwerking, ik kom mijn afspraken altijd na.

Een echte netwerkclub ontbrak tot op heden nog in de tandheelkunde, daarom is Dental Friends opgericht. Nèt even wat meer de tijd hebben om rustig met elkaar te praten, in een ontspannen sfeer en op een aantrekkelijke locatie: Dental Friends voorziet in die behoefte. Ook hier geldt dat betrokkenheid en positieve instelling de uitgangspunten vormen voor een mooie samenwerking, met wederzijds respect als stevige basis.”

mede-eigenaar Vitalis Mondzorg Groep

Sebastiaan van Wermeskerken

“Als zaken goed geregeld zijn, komen mensen terug”

“Als je iets organiseert, moet je het goed doen. Of, beter nog: méér dan goed. Ik houd ervan om zaken voorafgaand aan een evenement tot in de puntjes overzichtelijk geregeld te hebben. Zo kan ik tijdens het evenement mijn aandacht volledig richten op de gasten, met een warm welkom en persoonlijke aandacht. Als zaken goed geregeld zijn en mensen het fijn hebben, komen ze terug.

Die nadrukkelijke aandacht voor kwaliteit staat ook centraal binnen Dental Friends, hét netwerk in de tandheelkunde waarin deelnemers in een prettige ‘no-nonsense’ sfeer de juiste synergie vinden. Het feit dat zij uit diverse disciplines in de tandheelkunde afkomstig zijn, levert extra interessante invalshoeken tot netwerken op. De basis daarvoor wordt gelegd tijdens de netwerkevents die we meerdere keren per jaar organiseren. En vanzelfsprekend zijn bij deze Dental Friends-events de zaken goed op orde. Laat dat maar aan mij over.”

Events & Organisatie

Emma van der Laan